Imunofit Extra Κάψουλες για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Τα προϊόντα της σειράς Imunofit έχουν σχεδιαστεί και στοχεύουν στις ανάγκες του οργανισμού (ενίσχυση του ανοσοποιητικού, παραγωγή ενέργειας, ενδυνάμωση των κυττάρων και οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού, στην καρδιοπροστασία, στην τόνωση εγκεφαλικής λειτουργίας κλπ).

Χορηγείται σε ενήλικες και παιδιά

Προληπτικά σε όλη την περίοδο νοσηρότητας
Την στιγμή της ίωσης
Σε συνδυασμό με αντιβιοτική θεραπεία σε περίπτωση λοίμωξης
Σε υπερήλικες βοηθάει στην άμεση τόνωση εγκεφάλου –καρδιάς(Q10)
Σε παιδιά που νοσούνε συνέχεια (παιδικό σταθμό-σχολείο)
Σε αθλητές & ανθρώπους «δράσης» (Προστασία από τη νοσηρότητα-
Διαρκής ενέργεια-Άμεση λειτουργικότητα)
Σε φοιτητές ή ανθρώπους σε πίεση και με εργασία πνευματική
(Προστασία από τη νοσηρότητα-Διαύγεια πνεύματος
Άμεση λειτουργικότητα-Διάρκεια αποτελέσματος σε όλη την περίοδο, λήψης του σκευάσματος)

Στην Ελληνική αγορά, η εταιρία STARMEL φαρμακευτική λανσάρει, μία εξαιρετική και υψηλής τεχνολογίας μορφή κάψουλας για τους ενήλικες και ένα πολύ νόστιμο σιρόπι για εφήβους και παιδιά. Δύο εξειδικευμένες μορφές, ανάλογα με τις ανάγκες και διαφορετικές λειτουργίες που παρουσιάζει ο οργανισμός, σε κάθε ηλικία. Για άριστο αποτέλεσμα , προτείνουμε τακτική κατανάλωση των καψουλών ή του σιροπιού για τουλάχιστον ένα μήνα.

1 κάψουλα περιέχει 200 mg β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνης, 80 mg βιταμίνης C και 20 mg υδατο-διαλυτής μορφής του συνενζύμου Q10 (4 φορές πιό δραστικού από την κρυσταλική μορφή),800iu βιταμίνης D3. Οι κάψουλες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να έχουν γρήγορη αποδέσμευση , να διευκολύνεται η κατάποση και περιέχουν ένα συστατικό για την επιτάχυνση της αποσύνθεσης τους στο στομάχι για το σκοπό της ταχείας απορρόφησης. Οι κάψουλες δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και ως εκ τούτου (σε αντίθεση με τις κάψουλες ζελατίνης), είναι επίσης κατάλληλες για χορτοφάγους. Επίσης μπορούν να ανοιχτούν και να ανακατευθεί το περιεχόμενο σε χυμό ή ότι άλλο υγρό θέλουμε ,σε περίπτωση που ο ασθενής δεν μπορεί να έχει καλή κατάποση.

Συνιστάται η κατανάλωση 1 κάψουλας την ημέρα για τουλάχιστον ένα μήνα (στην περίπτωση αυξημένων αναγκών δύο κάψουλες την ημέρα επιτρέπονται). Καταναλώστε την κάψουλα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από το φαγητό, το πρωί ή το βράδυ.

Το ανθρώπινο σώμα έχει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο ανοσοποιητικό σύστημα για την υπεράσπιση ενάντια στα ξένα σωματίδια. Το σώμα μας είναι συνεχώς σε επαφή με βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα – εμείς είτε τα καταπίνουμε με φαγητό ή ποτό ή μπαίνουν στο σώμα μας μέσω του δέρματος, π.χ., με τραυματισμούς. Η αποστολή του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προσδιορίσει έγκαιρα τα ξένα σωματίδια, να κινητοποιήσει κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι να εμποδίσει την πρόοδο της ανάπτυξης των ξένων σωματιδίων στο σώμα μας. Οι περισσότερες ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας προκύπτουν από τη διαδικασία μετατροπής των θρεπτικών συστατικών σε κυτταρική ενέργεια. Πρόσθετες και ολοένα και πιο σημαντικές πηγές είναι ένα μολυσμένο περιβάλλον διαβίωσης και η έκθεση στον ήλιο (ακτινοβολία UV). Σημαντικοί παράγοντες, που έχουν αρνητικές συνέπειες για την αμυντική ικανότητα του σώματός μας, είναι επίσης μια μη ισορροπημένη διατροφή και η προκύπτουσα αναιμία, άγχος και άλλα ψυχοσωματική φορτία. Η επίδραση των άλλων ασθενειών, αλλεργιών και τακτική χρήση ορισμένων φαρμάκων είναι επίσης γνωστή. Με την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, οι λοιμώξεις είναι σχετικά σπάνιες και οι απαντήσεις σε αυτές άμεσες και εντατικές.

Συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος:

 • βεβαιωθείτε ότι κάνετε ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και αποφεύγετε τα λιπαρά πιάτα.
 • πίνετε επαρκείς ποσότητες υγρών, ιδιαίτερα φυσικό νερό και τσάι από βότανα.
 • να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.
 • να κάνετε τακτική άσκηση και να βρίσκεστε σε καλή ψυχοσωματική κατάσταση.
 • να μάθετε να διαχειρίζεστε το στρες.
 • να καταναλώνετε συμπληρώματα διατροφής, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμη και πριν αρρωστήσετε.

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού είναι διαφορετικό από το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ενήλικα

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι σίγουρα η πρόληψη:

 • Μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά, καθώς και βιταμίνη C, που είναι γνωστή για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Μαζί με μια σωστή διατροφή, ένα παιδί πρέπει επίσης να έχει επαρκή υγρά, τα οποία έχουν ένα σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το σώμα. Συνιστάται ένα τουλάχιστον λίτρο νερό ή τσάι, που μπορεί να γλυκαίνεται με μέλι,.
 • Άσκηση και φρέσκος αέρας είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού, δεδομένου ότι ενισχύει τον οργανισμό, καθαρίζει και το γεμίζει με τόσο αναγκαία ενέργεια. Πάρτε λοιπόν τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα για να κάνετε μια βόλτα με το παιδί σας. Μαζί με την άσκηση, ο ύπνος είναι επίσης σημαντικός, δεδομένου ότι τα παιδιά χωρίς μια ξεκούραστη νύχτα αρρωσταίνουν πιο γρήγορα από ό, τι εκείνα που είναι ξεκούραστα.
 • Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους με μεγάλο αριθμό ατόμων, π.χ. ιατρικές εγκαταστάσεις, παιδότοπους, ιδιαίτερα στην περίοδο του χειμώνα. Μπορεί να είναι μια κακή επιλογή για την ψυχαγωγία του παιδιού σας.
 • Συνηθίστε το παιδί σας από νωρίς να ασχοληθεί με την κατάλληλη υγιεινή, αφού έτσι θα μπορεί να αποτρέψει μια σειρά από ασθένειες. Τα χέρια πρέπει να πλένονται τακτικά με σαπούνι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει πριν από τα γεύματα, όταν αυτό επιστρέφει στο σπίτι του και κατά την επαφή με άρρωστα άτομα. Καθαρίζετε τακτικά τη μύτη ενός μικρού παιδιού και να προειδοποιείτε έναν μεγαλύτερο να σκουπίσει τη μύτη του, όταν εμφανίζεται βλέννα.

Όταν κρυολογήσει, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με διάφορους τρόπους:

 • το παιδί να πίνει πολύ ζεστό τσάι ή άλλα υγρά όσο το δυνατόν περισσότερο
 • αρκετές φορές την ημέρα εφαρμογή βάλσαμο ή έλαιο, το οποίο περιέχει ένα κατάλληλο μίγμα από αιθέρια έλαια και άλλα συστατικά, με την περιοχή του στήθους του παιδιού, δεδομένου ότι έχουν μια ευεργετική επίδραση στα όργανα της αναπνοής
 • το παιδί θα πρέπει να ξεκουραστεί
 • σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σχετικά με τη χρήση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Η κύρια πηγή βιταμινών και μετάλλων είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία θα πρέπει να καταναλώνει τακτικά ένα παιδί. Η διατροφή ενός παιδιού πρέπει να περιλαμβάνει νωπά τρόφιμα, δημητριακά, φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Αν έχετε πρόβλημα να εξασφαλίσετε μια σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων, προτείνουμε την προσθήκη θρεπτικών ουσιών με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν λιγότερα νωπά φρούτα και λαχανικά είναι διαθέσιμα..

Οι β-γλυκάνες είναι διαιτητικές ίνες και αντιπροσωπεύουν μια ευρεία ομάδα φυσικών σακχαριτών. Οι βήτα-γλυκάνες μεταξύ τους έχουν πολύ διαφορετικές χημικές δομές, λόγω των διαφορετικών προελεύσεων, και κατά συνέπεια πολύ διαφορετικούς βιολογικούς ρόλους. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αποτελεσματικότητα ενός συμπληρώματος διατροφής, ο τύπος της βήτα-γλυκάνης που περιέχει.
Τα Προϊόντα Imunofit περιέχουν ένα πολύ δραστικό τύπο β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνης, που απομονώνεται από τα κυτταρικά τοιχώματα ζύμης, και που έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει αποδειχθεί κλινικώς. Αυτά τα είδη των β-γλυκανών είναι γνωστά από το εμπειρογνώμονα κοινό ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυσικό συστατικό για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος

Β-γλυκάνες από δημητριακά

β- (1,3) – (1,4) -D-γλυκάνες

Αυτή είναι ένα υδατο-διαλυτή διαιτητική ίνα, η οποία βρίσκεται στο πίτουρο δημητριακών, ιδιαίτερα στο κριθάρι και τη βρώμη, αλλά δεν έχει ουσιαστική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Β-γλυκάνες από ζύμη
β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνες

Αυτή είναι κυρίως μία μη-διαλυτή ίνα και βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των ζυμομυκήτων. Η ευεργετική επίδρασή του στο ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδειχθεί κλινικώς και ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος β-γλυκανών είναι αυτός που χρησιμοποιείται στα προϊόντα Imunofit.

Β-γλυκάνες από μύκητες
β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνες

Βρίσκονται σε κυτταρικά τοιχώματα των διαφόρων μανιταριών και είναι κυρίως υδατοδιαλυτές και δομικά παρόμοιες με εκείνες από ζυμομύκητες

Οι βήτα-γλυκάνες αντιπροσωπεύουν μια ευρεία ομάδα φυσικών πολυσακχαριτών με έναν αριθμό από βιολογικές ιδιότητες, ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη μορφή σε σχέση με την προοριζόμενη χρήση. Τα προϊόντα Imunofit χρησιμοποιούν μια ειδική μορφή της β-γλυκάνης, απομονωμένη από τη ζύμη, για την οποία έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην κάψουλα των ενηλίκων υπάρχει η προσθήκη του υδατοδιαλυτού συνενζύμου Q10 και βιταμίνης C σε φυσική μορφή. Στο σιρόπι για τα παιδιά και τους εφήβους υπάρχει η προσθήκη της βιταμίνηςD3, zinc και βιταμίνης C. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στην είσοδο των ξένων σωματιδίων, η απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών αυξάνεται .Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το σώμα μας έχει επίσης μια καλά λειτουργούσα άμυνα εναντίον αυτών των αντιδραστικών μορίων. Τα άλλα δύο συστατικά στα προϊόντα Imunofit, το συνένζυμο Q10 και βιταμίνη C, έχουν ένα σημαντικό προστατευτικό ρόλο. Και τα δύο από αυτά είναι βασικά συστατικά για την προστασία των σημαντικών βιολογικών μορίων έναντι οξειδωτικής βλάβης, δεδομένου ότι είναι φυσικά αντι-οξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από ρίζες, επιβλαβή αντιδραστικά συστατικά, τα οποία επιταχύνουν τη γήρανση και είναι η αιτία διαφόρων ασθενειών.

Πλεονεκτήματα της γραμμής Imunofit

 • Είναι συμπληρώματα διατροφής με πολύ υψηλό επίπεδο β-γλυκάνης,
 • Διαθέτει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μορφή της βήτα-γλυκάνης, που απομονώνεται από ζυμομύκητες,
 • Αυτή η πολύ υψηλή δόση της β-γλυκάνης εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα, με μία μόνο κάψουλα ημερησίως,
 • Διαθέτει συνέργεια λόγω των προστιθέμενων συστατικών συνένζυμο Q10 και βιταμίνη C (για ενήλικες) & βιταμίνη D3, ψευδάργυρο και βιταμίνη C (για παιδιά και εφήβους)
 • Επίσης διαθέσιμο σε μορφή σιροπιού Imunofit Τζούνιορ, που παρασκευάζεται ειδικά για τα παιδιά,

Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις που προκαλούνται από ξένα σωματίδια (π.χ. βακτήρια, μύκητες, ιούς, κλπ), και τα οποία καταφέρνουν να εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να το διαιρέσουμε σε (1), έμφυτο και (2) της επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα. Το τελευταίο περιλαμβάνει μια ειδική απόκριση με ανοσολογική μνήμη, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα ενσωματώνει μία μη-ειδική απόκριση (χωρίς ανοσολογική μνήμη), η οποία εμφανίζεται άμεσα και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Οι Β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνες από ζυμομύκητα υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτού του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος, δεδομένου ότι ενεργοποιούν το φυσικό αμυντικό σύστημα μας κατά των ξένων σωματιδίων με πρόσδεση σε μακροφάγα στο έντερο μέσω της στενότερης φαγοκυττάρωσης

Eικόνα : Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο μέρος της καταναλωθεί β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνης που έχει καταναλωθεί συλλαμβάνεται από μακροφάγα στα έντερα, και τα οποία στη συνέχεια τα μεταφέρουν σε ιστούς σημαντικούς για μια ανοσολογική απόκριση..

Μεταφορά από τα έντερα με τη ροή του αίματος μέσω των πλακών Peyer

Οι Πλάκες Peyer είναι ένα μέρος του τελικού τμήματος του λεπτού εντέρου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα. Με τη σήμανση μορίων, οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μέσω των κυττάρων σε αυτό το τμήμα του εντέρου, β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνες δεσμεύονται με τα μακροφάγα, τα οποία στη συνέχεια τα μεταφέρουν σε άλλα μέρη του σώματος που είναι σημαντικά για την ανοσοποιητικό σύστημα ..
Μεταφορά της βήτα-γλυκάνη μέσω των μακροφάγων και τον κατακερματισμό τους
Τα Μακροφάγα με τις βήτα-γλυκάνες μεταναστεύουν σε διαφορετικούς ιστούς του ανοσοποιητικού συστήματος, π.χ. η σπλήνα, λεμφογάγγλια και του μυελού των οστών. Οι β-γλυκάνες θα φθάσουν σε αυτές τις θέσεις πολύ σύντομα. Την επόμενη ημέρα, παρατηρούμε τον κατακερματισμό των βήτα-γλυκανών σε εκατομμύρια θραύσματα. Αμέσως μετά, αυτά τα θραύσματα που είναι ήδη συνδεδεμένα με ουδετερόφιλα και άλλα κοκκιοκύτταρα στο μυελό των οστών μεταναστεύουν σε όλο τον ανθρώπινο οργανισμό..
Η ανοσολογική απάντηση
Η πρόσδεση των θραυσμάτων β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνης με τους υποδοχείς των κυττάρων του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος ενεργοποιεί μια άμεση ανοσολογική απόκριση, η οποία μπορεί να αντικατοπτρίζεται με πολλούς τρόπους, π.χ. με το (1) να ενισχυθεί η φαγοκυττάρωση και (2) μία οξειδωτική επίθεση (κυτταροτοξική δράση των μακροφάγων).
Κατά τη διάρκεια της φαγοκυττάρωσης μακροφάγα ή άλλα φαγοκύτταρα καταβροχθίζουν και να αποικοδομούν τα ξένα σωματίδια. Έχει προσδιορισθεί ότι τα ουδετερόφιλα δεσμεύονται με θραύσματα β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνης και μεταναστεύουν στην θέση της μόλυνσης γρηγορότερα.
Η οξειδωτική επίθεση με κυτταροτοξική δράση των μακροφάγων είναι ο δευτερεύων μηχανισμός του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση των ξένων σωματιδίων. Τα μακροφάγα και τα ουδετερόφιλα αυξάνουν την κατανάλωση οξυγόνου και αρχίζουν την παραγωγή κυτταροτοξικών μεταβολιτών οξυγόνου για την καταπολέμηση των ξένων σωματιδίων. Η δέσμευση θραυσμάτων β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνης με τους κατάλληλους υποδοχείς του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνει την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης σε ορισμένα ξένα σωματίδια. Δεδομένου ότι μια οξειδωτική επίθεση συνοδεύεται από απελευθέρωση πολύ δραστικών ριζών, είναι σημαντικό ότι το σώμα έχει μια πολύ καλή άμυνα, η οποία προστατεύει τους υγιής ιστούς από βλάβη. Τα άλλα δύο συστατικά των προϊόντων Imunofit, συνένζυμο Q10 και βιταμίνη C, η βιταμίνη D3, ψευδάργυρο έχουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή. Μαζί με ένα σημαντικό ρόλο στην προστασία των σημαντικών μορίων στο σώμα μας από οξειδωτική βλάβη, η βιταμίνη C έχει επίσης και άλλες γνωστές βιολογικές λειτουργίες.
Παραγωγή και την ποιότητα των συστατικών
Τα προϊόντα Imunofit περιέχουν: β- (1,3) – (1,6) -D-γλυκάνη, που απομονώνεται από ζυμομύκητα, συνένζυμο Q10 από προέλευση ζύμωσης σε μια πατενταρισμένη μορφή υδατο-διαλυτή, βιταμίνη D3, ψευδάργυρο και το L-ισομερές του ασκορβικού οξέος (βιταμίνη C) σε φυσική μορφή, όπως βρίσκεται στο σώμα μας. Όλα τα συστατικά είναι μη ζωικής προέλευσης και συνεπώς είναι κατάλληλα για χορτοφάγους. Η παραγωγή μας λειτουργεί σύμφωνα με φαρμακευτικά πρότυπα προϊόντων, ως εκ τούτου, έχουμε εισαγάγει ένα σύστημα για την απελευθέρωση των προϊόντων στην αγορά η οποία γίνεται μόνο εάν οι τεχνικές αναλύσεις έχουν επιβεβαιώσει ότι α) η δηλωμένη περιεκτικότητα του δραστικού συστατικού μίας μεμονωμένης παρτίδας ταιριάζει με την πραγματική και β) ότι η ασφάλεια του τελικού χρήστη είναι εξασφαλισμένη.

Imunofit , ασφάλεια των προϊόντων και αντενδείξεις
Πιστοποιημένα συστατικά υψηλής τεχνολογίας στα προϊόντα Imunofit, τα καθιστούν ασφαλή στην κατανάλωση. Ανεπιθύμητα περιστατικά δεν έχουν ανιχνευθεί, ακόμη και σε χρόνιες καταναλώσεις με υπερβολικές δόσεις. Οι Β-γλυκάνες, το συνένζυμο Q10, η βιταμίνη D3, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C βρίσκονται φυσικά στα τρόφιμα. Δεν συνιστούμε τη χρήση των προϊόντων μας, σε ασθενείς με αυτοάνοση διαταραχή ή εκείνους, που λαμβάνουν φάρμακα για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος .Έγκυες και θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν από την κατανάλωση.

Βιβλιογραφία και σχόλια
Το κείμενο του εν λόγω ενημερωτικού υλικού, αντιπροσωπεύει μια επισκόπηση επιλεγμένων επιστημονικών δημοσιεύσεων και έρευνας. Τα προϊόντα Imunofit, προορίζονται γενικά ως μια πρόσθετη πηγή βήτα-γλυκάνης, συνένζυμου Q10, βιταμίνη D3, ψευδάργυρο και βιταμίνη C και δεν είναι ένα υποκατάστατο για μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή.

 1. Žmitek et al. Ann Nutr Metab 2008, 52, 281.
 2. Bhagavan et al. Mitochondrion 2007, 7, S78-S88.
 3. Kalman et al. FASEB J. 2008, 22, 767.
 4. Soltanian et al. Crit Rev Microb 2009, 35, 109.
 5. Feldman et al. J Appl Res 2009, 
 6. Talbott et al. J Sports Sci Med 2009, 8, 509.
 7. Kalen et al. Lipids 1989, 24, 579.
 8. EFSA NDA Panel EFSA Journal 2009, 7, 1254.
 9. Vetvicka et al. JANA 2007, 10, 25.
 10. Buckeridge et al. Cereal Chem 2004, 81, 115.
 11. Chen et al. J Clin Lipid 2009, 3, 154.
 12. Ripsin et al. J Am Med Assoc 1992, 267, 3317.
 13. Brown et al. Am J Clin Nutr 1999, 69, 30.
 14. Queenan et al. Nutr J 2007, 6, 6.
 15. Komatsu et al. Jap J Antibiotics 1973, 26, 277.
 16. Brown et al. Immunity 2003, 19, 311.
 17. Adachi et al. Infect Immun. 2004, 72, 4159.
 18. Lin et al. Intern Immunopharm 2004, 4, 91.
 19. Herre et al. Crit Rev Immunol 2004, 24, 193.
 20. Hong et al. J Immunol 2004, 173, 797.
 21. Driscoll et al. Canc Biol Ther 2009, 8, 214.
 22. Tsikitis et al. Surgery 2004, 136, 384.
 23. Lavigne et al. J Immunol 2006, 177, 8667.
 24. Babicek et al. Food Chem Toxic 2007, 45, 1719.
 25. Bonakdar et al. Am Fam Phys 2005, 72, 1065.
Μετάβαση στο περιεχόμενο